Cat de util este un Save The Date?

 

Un Save The Date se poate traduce prin “Salveaza, rezerva data”, este o pre-invitatie non-formala care anunta data casatoriei voastre, fiind o modalitate noua, distractiva, prin care va faceti cunoscuta intentia voastra de a va invita prietenii la nunta, inainte de a o face oficial.

Nu doar nunta poate fi anuntata in avans ci si alte evenimente majore din viata, precum nasterea sau botezul bebelusului, aniversarea casatoriei, reuniune de familie, prima comuniune sau petrecerea ta de pensionare.

Aceasta pre-invitatie anunta evenimentul deosebit din viata voastra, fiind foarte utila mai ales pentru invitatii vostri, dar si pentru voi, intrucat veti scapa de binecunoscuta scuza: ” nu m-ai anuntat din timp si chiar atunci trebuie sa…” sau de intrebarile dese gen: “cand ai zis ca faci nunta, ca am uitat?”.

Poti sa incepi lucrul la ea sau sa o comanzi chiar din momentul in care ati rezolvat cu inchirierea localului si implicit ati stabilit data nuntii. Cel mai indicat, insa, este sa o trimiti prin posta sau on-line, cu 6-8 luni inainte de nunta; daca o trimiti mai repede risca sa ajunga la gunoi sau in folderul Trash, iar daca o trimiti mai tarziu devine, practic, o invitatie si nu isi mai are rostul.

Un Save The Date contine doar numele voastre, data si tipul evenimentului. Alte detalii nu are rost sa mentionezi intrucat pot interveni modificari pe parcursul organizarii. La final poti scrie fraza: “Urmeaza sa primiti invitatia oficiala“ pentru a nu crea confuzii.

Partea buna este ca iti poti crea singura un Save The Date, exista site-uri specializate gratuite. Iar partea cea mai buna este ca poti sa le trimiti on-line prietenilor care sunt departe. Astfel ei vor sti din timp cand sau cum sa isi planifice concediul, sa isi ia liber de la serviciu pentru a putea participa la nunta ta. Acest lucru presupune pentru ei, de cele mai multe ori, achizitionarea unui bilet de avion.  De asemenea, participarea la o nunta presupune si anumite cheltuieli, iar aflarea acestei date ii poate ajuta sa isi gestioneze fondurile mai bine.

Bineinteles, nu trebuie sa trimiti un Save The Date daca nu vrei, insa este de recomandat, mai ales daca nunta ta are loc chiar in sezonul estival cand majoritatea oamenilor isi planifica concediul sau daca are loc intr-o alta localitate decat cea in care locuiesti/locuiti.

Foarte important este sa trimiti acest Save The Date doar persoanelor care stii sigur ca vrei sa vina la nunta ta, pentru ca odata ce ai lansat vestea, nu mai e cale de intoarcere si esti obligat sa trimiti ulterior si o invitatie.

O idee Lara Sweet Events: daca ati reusit sa faceti o sesiune foto inainte de nunta – de exemplu pentru logodna sau cununia civila – poti sa alegi poza voastra preferata pe care sa scrii data nuntii si numele vostru si sa o transformi intr-un Save The Date simplu si personalizat. Poti chiar sa optezi pentru  o sesiune foto (sau video) special pentru asta, pentru care care sa ai gata pregatite niste cifre din lemn ori un cartonas hand made cu data nuntii voastre.

Cum ai putea anunta data casatoriei intr-un mod mai funny, dar si la indemana – fa un event pe facebook!  Anunta-ti prietenii, trimite-le un mail, incarca o poza pe retele de socializare, orice alta idee care ti-ar putea veni pune-o in aplicare, nimic nu este interzis cand e vorba despre un Save The Date.

Sursa foto