Ce este un baby shower?

 

Vine bebe? Organizeaza un “baby shower”!

 

Un “baby shower” poate fi organizat inainte sau dupa nasterea copilului tau. Acesta se sarbatoreste in diferite parti ale lumii sub denumiri diferite dar peste tot petrecerile sunt despre (sau impreuna cu) noul membru al familiei.

Aceasta petrecere poate sa coincida cu botezul sau crestinarea copilului dar in mod traditional ea se organizeaza inainte de nastere, candva in ultimul trimestru de sarcina. Termenul de “shower” inseamna “dus” si se refera la faptul ca viitoarea mamica este “udata” cu multe cadouri pentru bebelus, care are nevoie de multe lucrusoare folositoare inca dinainte de a se naste, astfel ca acest ajutor este chiar binevenit. In afara de asta este inca un prilej bun de a sarbatori!

Cadourile nu sunt costisitoare si pot sa nu fie tocmai noi, ele consta de obicei in scutece, hainute, jucarii, carucioare, suzete si orice altceva de care ar mai putea avea nevoie bebe. Ce face ca distractia sa fie mai mare este faptul ca ele se deschid in timpul petrecerii!

In trecut, in mod traditional, baby shower-ul se organiza doar la primul nascut si erau invitate doar femei pentru ca intentia era de a impartasi din intelepciunea materna si de a da lectii despre arta de a fi mamica.

Manualul de bune maniere spune ca gazda si/sau persoana care organizeaza o astfel de petrecere ar trebui sa fie o prietena sau un prieten apropiat pentru a nu da impresia ca familia insasi este cea care cere cadouri.

Unele gazde organizeaza si jocuri cu tematica ce implica gasirea unui nume pentru bebe, ghicirea datei in care se va naste, ghicirea sexului sau chiar jocuri ce implica degustarea felurilor de mancare pentru bebelusi. Bineinteles ca mancarea si bauturile nu trebuie sa lipseasca de la acest eveniment, dar de obicei se serveste un singur fel de mancare, ceva de ciugulit, un tort si de cele mai multe ori si o masa de dulciuri (Candy bar) care face deliciul petrecerii!

Unii au mers mai departe si au organizat un baby shower pentru barbati pentru a se acomoda mai bine vietii de viitor tatic, unde activitatile principale sunt cele masculine: vizionarea unui meci cu baietii, jocuri video si muuulta bere! Pe scurt petrecerea s-ar putea descrie ca: mancare, bere si scutece. Dar mai multe detalii despre aceasta petrecere veti afla intr-un articol viitor.